Wijnboeren

Ontmoet onze wijnboeren

In onze webshop vindt u betaalbare kwaliteitswijnen. Wij hebben de wijnen speciaal voor u geselecteerd en staan dan ook achter de kwaliteit van onze wijnen. Een goede wijn hoeft namelijk echt niet altijd zo duur te zijn.

DOMAINE DE LA JANASSE

EEN CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE VERHAAL

In 1967 nam Aimé Sabon de wijngaarden over van zijn vader. Aimé bouwde zijn eigen kelder en zo ontstond Domain de la Janasse, vernoemd naar de familieboerderij gelegen in de Courthézon, in het plaatsje “La Janasse”. Aimé was ambitieus en wist dat hij 15 hectare uitzonderlijk terroir in bezit had. Hij breidde het wijngoed uit door nieuwe stukken grond aan te kopen, waardoor hij vandaag de dag meer dan 90 hectare bezit. In de loop der jaren hebben beide kinderen zich aan het team toegevoegd. Zijn zoon Christophe helpt sinds 1991 mee in het bedrijf en zijn dochter Isabelle sinds 2001.

Het domein heeft meer dan 60 percelen waarvan het grootste deel ligt in de appellatie Châteauneuf-du-Pape. Alle percelen liggen op verschillende soorten bodems die samen een mozaïek van terroirs vormen. De witte variëteiten en syrah worden bij voorkeur geplant op zanderige kalkstenen, oostwaarts gericht om de frisheid, de zuren en de elegantie te behouden. Mourvèdre wordt geplant op kleikalkstenen bodems bedekt met rivierrotsen om een perfecte volwassenheid van de druif te bereiken. Deze geografische spreiding van de verschillende percelen zorgt voor een grote complexiteit bij het mengen en levert speciale cuvées op zoals Chaupin, Les Garrigues, Terre d’Argile en Terre de Bussières.

TOPKWALITEIT

 
De Châteauneuf-du-Pape wijnen zijn een blend van verschillende druiven. Voor deze wijnen mogen 18 specifieke druivenrassen gebruikt worden, maar de meeste blends bevatten zeker grenachesyrah en mourvèdre. Een gouden trio door de levendige smaak van de grenache, de sterkte van de mourvèdre en de meer fruitige syrah. In La Janasse groeien ze allemaal, om de verschillende wijnen complexiteit en diepte te geven. Zo werd La Janasse in een paar jaar tijd dan ook één van de pareltjes van Châteauneuf-du-Pape.Domaine de la Janasse staat niet alleen bekend om haar reeks uitmuntende Châteauneuf-du-Pape-wijnen. Ook de kwaliteit van de druiven uit de AOC Côtes-du-Rhône is vaak beter dan menig concurrent in deze streek. Het geheim zit in de meer dan 50 jaar oude stokken, het handmatig plukken, de lage opbrengsten en de druiven de kans geven mooi te rijpen op de oneven, met zand en grote keien bedekte wijngaarden. Volgens Jeb Dunnuck, wijnrecensent bij The Wine Advocate, is Domaine de la Janasse één van de beste ‘benchmarks’ voor topkwaliteit in de zuidelijke Rhône.
SAN MARZANO
UNIEKE REGIO MET GEWELDIGE DRUIVEN VOOR GEWELDIGE WIJNEN

San Marzano ligt nabij het centrum van San Marzano di San Giuseppe, in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOP “Primitivo di Manduria“. Hier staan wijnstokken en olijfbomen zij aan zij op een rood grondoppervlak tefloreren. Het wijnhuis is in 1962 opgericht door 19 lokale wijnbouwers, wiens families het land al generaties lang hadden bewerkt. Zij besloten hun krachten te bundelen om samen kwaliteitswijnen te maken, die het typische karakter van de regio weerspiegelen. Door de jaren heen is deze samenwerking aanzienlijk gegroeid en bestaat San Marzano tegenwoordig uit meer dan 1200 wijnboeren! Elk van deze wijnboeren helpt bij het produceren van de beste druiven. De bodems van de wijngaard en de mediterrane terroir spelen een fundamentele rol bij de productie van hun wijnen en dat wisten ook deze wijnboeren. Ruim 50 jaar geleden plantten ze de druivenranken aan op percelen met veel rotsen en leisteen.De wijngaarden strekken zich uit over een lange, smalle stook tussen Adriatische en Ionische Zee. Zomerse hitte, koude winters en de warme Sirocco wind zorgen voor extreme omstandigheden. Toch is dit juist het klimaat waar de primitivo en de negroamaro zich het beste thuis voelen.

San Marzano is een van de meest populaire en bekendste wijnhuizen in Puglia. Eveneens zijn ze de meest moderne en technisch best uitgeruste wijnmakerij in Puglia. Ze leveren prachtige, evenwichtige wijnen met enorm veel smaak en complexiteit, zonder de eeuwenoude Apulische wijntradities uit het oog te verliezen. Ze zijn gespecialiseerd in de lokale Primitivo-druif en een selectie van andere variëteiten. De wijnen worden algemeen beschouwd als de beste in de regio. Zo worden voor de Collezione Cinquanta alleen de beste druiven uit de verschillende wijngaarden geselecteerd.

WEINGUT KNIPSER
ALLEEN HET BESTE IS GOED GENOEG.

Wijnmakerij Knipser is sinds 1876 een familiebedrijf in Laumersheim en ligt in het noorden van de Vorderpfalz tussen Grünstadt en Bad Dürkheim. De wijngaarden bevinden zich in Laumersheim, Großkarlbach en Dirmstein met een totaal wijngaardareaal van 75 hectare.

Als een van de eerste wijnmakers in de regio begon Heinz Knipser in 1948 met het bottelen van wijn en deze rechtstreeks aan particuliere klanten en restaurants Te verkopen. Begin jaren tachtig schakelde zijn zoon Werner Knipser volledig over op de wijnbouw, die sindsdien is gegroeid en geïntensiveerd.

De huidige eigenaren, Volker en Werner Knipser, begonnen halverwege de jaren tachtig met de vinificatie in barriques, verhoogden het aandeel rode wijn en besteedden bij het planten van nieuwe wijnstokken aandacht aan klassieke regionale en internationale variëteiten. De opbrengsten hiervan liggen ver onder het regionale gemiddelde en zijn gebaseerd op internationale topproducenten.

Klimaat, bodems, locaties

De wijngaarden van Knipser profiteren van een ideaal wijnbouwklimaat – ook voor de veeleisende, internationale druivensoorten die veel waarde hechten aan warmte. Zeer weinig regenval (500 liter/m2.) en met bijna 2000 zonuren schijnt de zon vaker dan elders en de temperaturen behoren het hele jaar door tot de mildste van Duitsland.

Kalksteen
De kalkstenenbodems zijn gevormd uit kalksteenafzettingen die riffen vormden in een tropische zee in het Mioceen tijdperk. Deze kalksteen is ondergronds te vinden vanaf de Großkarlbacher Burgweg, Laumersheimer Kirschgarten, Laumersheimer Steinbuckel en Dirmsteiner Amandelpad. Deze lagen zijn ideaal voor alle druivensoorten die profiteren van een goed gebufferde zuurgraad. De meeste rode wijnen van Knipser komen vanuit deze locaties. Maar ook de grote Riesling-planten ontwikkelen hier hun intense mineraliteit.

Zand en Grind
Millennia oude afzettingen van de Rijn in de ondergrond van de Großkarlbacher Osterberg en vooral in Laumersheimer Kapellenberg zorgen voor een zanderige ondergrond. De wijnen van de zanderige Kapellenberg zijn fijner en delicater. Vooral de Riesling druif ontwikkelt hier duidelijke contouren en veel finesse.

BRANDVLEI 

Brandvlei celler werd opgericht in 1955 en was oorspronkelijk gelegen naast de Brandvlei Dam. Toen de dam in 1974 werd vergroot, werd de kelder verplaatst naar zijn huidige positie. De moderne nieuwe Kelder is te vinden aan de R43 weg tussen Worcester en Villiersdorp in de prachtige Breede Rivier Vallei. De naam Brandvlei, oorspronkelijk Brandende Vlei, is lang omschreven als het gebied rond de heetwaterbronnen. De wijngaarden liggen in een gebied waar miljoenen jaren geleden door glaciale activiteit, vooral vanuit de Karoo, rijke geologische afzettingen zijn achtergebleven, die de unieke en vruchtbare grondsoorten van het gebied hebben doen ontstaan. Het zijn vooral de Dwyka-formaties met hun karakteristieke rotspartijen die de omliggende koppies zo verbluffend mooi maken. Op onze etiketten stellen de lijnen de omringende bergketen voor, waarvan de top Jonaskop is en in de winter regelmatig met sneeuw is bedekt. Het oog op de bergketen vertegenwoordigt de Draaivlei die naast de kelder ligt

CARE
HET GEZICHT ACHTER BODEGAS AÑADAS

In het hart van D.O. Cariñena, een historisch gebied in de Spaanse regio Aragón, bevindt zich Bodegas Añadas. Door het hypermoderne wijndomein zou men bijna vergeten dat Bodegas Añadas één van de oudste familiebedrijven in deze regio is. Het bestaat namelijk al sinds 1932.

Er worden voornamelijk rode wijnen geproduceerd op basis van de Garnacha druif, aangevuld met enkele witte en rosé wijnen. Er is een breed assortiment onder het merk CARE, een project om kwalitateitswijnen te produceren. De bijzondere en unieke gezichten op de etiketten, die de zon en het terroir van de wijn weerspiegelen, zijn het werk van de Spaanse kunstenaar Enrique Torrijos. De gehele serie valt vooral op door zijn hoge kwaliteit, drinkbaarheid en prima prijs- kwaliteitsverhouding. In de Romeinse tijd was Care de oorspronkelijke naam van de huidige Cariñena. Dit is een oorsprongsbenaming die zich kenmerkt door specialisatie, generatie na generatie, in wijnbouw en wijnbereiding en uitstekend is voor wijnproductie. Vanuit Engelstalig oogpunt kunnen we Care ook interpreteren, als zijnde de zorgzaamheid en het respect dat Bodegas Añadas laat zien bij het maken van al hun wijnen.

De wijngaarden bestaan uit vier landgoederen, waarvan Bancales en Cadillos de grootste zijn, die elk 50 hectare beslaan. Daarnaast zijn er nog Peña Negra en Zagalcerro. Deze worden gekenmerkt door hun steile hellingen. Deze wijngaarden liggen binnen een straal van 5 tot 10 km van de wijnmakerij en bieden de basis die Care wijnen hun kracht, persoonlijkheid en karakter geeft.

ALTURIS
‘DE TYPERENDE HEUVELS’

In het uiterste noordoosten van Italië, niet ver van Venetië en op een steenworp afstand
van Cividale del Friuli op de grens met Oostenrijk en Slovenië, genieten de Alturìs-wijngaarden
van een uniek microklimaat. De Julische Alpen beschermen hen tegen de koude noordenwinden, 
terwijl de briesjes van de Adriatische Zee het klimaat verzachten, waardoor de wijngaarden uitzonderlijke
omstandigheden creëren om wijnen van hoge kwaliteit te produceren. 

De prachtige heuvels van Friuli worden in de moedertaal ‘Alturìs’genoemd. Het is precies hier dat
Marco en Massimo Zorzettig, erfgenamen van een historische familie, symbool van het meest solide ondernemerschap
in Friuli en al 3 generaties lang actief in de wijnwereld, Alturìs hebben opgericht.
Om unieke wijnen te creëren, die alle geuren en aroma’s van de druiven met zich mee kunnen dragen. 

De vinificatiekelder is het hart van het wijnhuis Alturis. De kluis van hun wijnen. Ze wilden hem maken in een holte,
aan de voet van een heuvel. In deze hoogtechnologische structuur van topdesign worden hun druiven samengebracht.

De productie is ingesteld op 70 procent aan witte en 30 procent aan rode wijnen. Het proeflokaal van Altùris, ligt op de
bovenverdieping in de wijnwinkel. Deze ruimte is speciaal ontworpen voor een ontspannen en of privé proeverij.

VIGNOBLE VELLAS
LANGUEDOC OP Z’N BEST

Vignoble Vellas is een familieverhaal dat vier generaties geleden begon in het hart van de Languedoc. De wijngaarden, met een oppervlakte van 120 hectare, zijn verdeeld over 5 domeinen. Het belangrijkste domein is Mas du Pont. Dit is het middelpunt van hun activiteiten. Het is een plaats van cultuur en tradities, gelegen in de steden van Teyran en Crès, in de buurt van Montpellier, tussen Pic St. Loup en de Middellandse Zee.

De wijngaarden worden beheerd door Nicolas Vellas, gepassioneerd door wijn en door de magnifieke Languedoc streek. Gevoed door een knowhow van 4 generaties, streeft hij naar uitmuntendheid, authenticiteit en innovatie. Dit zorgt voor conconcentreerde wijnen van hoge kwaliteit. De rode wijnen zijn rijk aan fruit en intens. De rosé en witte wijnen zijn aromatisch en elegant met het grootste respect voor de druifvariëteit. Vignobles Vellas heeft veel respect voor z’n land en het milieu. Dit is onderdeel van hun manier van leven. Dat is ook de reden waarom de meerderheid van deze wijngaarden biologisch zijn.

CONSTANTIA UITSIG
ECHTE WERELDKLASSE UIT ZUID-AFRIKA

De rijke geschiedenis van Constantia Uitsig tot meer dan 300 jaar terug in de tijd en is gelegen in de oudste wijnregio van het zuidelijk halfrond. In 1685 kreeg Simon van der Stel een boerderij, gelegen onderaan een pittoreske bergketen. Hij noemde het domein naar de dochter van deze gulle weldoener. De weelderige omgeving en de gematigde temperaturen voorspelden veel goeds voor de landbouw en van der Stel ging al snel aan het werk met het planten van boom- en wijngaarden, waarvan Costantia Uitsig een onderdeel was. Naderhand is het landgoed verder opgedeeld en is Constantia Uitsig één van de wijndomeinen die samen de Constantia Valley Wijnroute vormen. Constantia’s lange geschiedenis is ook op internationaal vlak bewonderenswaardig. De Muskadel werd in de 18e eeuw reeds geprezen door beroemde schrijvers, dichters en staatslieden.

Constantia Uitsig heeft een zeer rijke achtergrond, wat ook meteen de inspiratie vormt voor de toekomst. Hierbij staat duurzaamheid centraal. Met een grote toewijding voor de meest groene wijnbouwpraktijken, hopen ze een plekje te creëren op aarde die mooi is, met oog voor biodiversiteit, maar waar vooral de toekomstige generaties nog van kunnen genieten.

De labels van de wijnen zijn een mooie weergave van hun missie. Zo willen ze een toevluchtsoord worden voor zowel inheemse flora als inheemse vogels. Daarbij wordt zo natuurlijk mogelijk gewerkt in de wijngaarden. Ook bloemen spelen een centrale rol bij Uitsig. Deze bloemen zorgen voor een verscheidenheid aan nuttige insecten en felle kleuren in de wijngaarden.

DOMAINE METAIRIE
HET BESTE VAN JE DAGELIJKSE WIJN. 

Stelt u zich eens de betoverende Languedoc voor met de verleidelijke azuurblauwe kreken van de Middellandse Zeekust en de majestueuze achtergrond van de met sneeuw bedekte top van de Pyreneeën: stel u de oude Kathaarse kastelen voor die zich vastklampen aan rotsachtige toppen en de betoverende middeleeuwse stad Carcassonne, omringd door romaanse abdijen. 

Dit is een regio met een fascinerend rijk cultureel en historisch erfgoed… Als u toevallig een wijnliefhebber bent, dan heeft het gebied een bijzondere aantrekkingskracht op u.  

Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom de Languedoc zo’n speciale regio is. De regio heeft alles wat een toegewijde en veeleisende wijnproducent zich kan wensen. Bovendien wordt egewerkt met moderne wijnmaaktechnieken en faciliteitenmaar waar traditie nog steeds hoog in het vaandel staat.  We zijn ervan overtuigd dat ze alle ingrediënten hebben verzameld die nodig zijn om wijnen te produceren om elke dag van te houden en om van te genieten.

De wijnen van Metairie worden gemaakt van druiven die worden geteeld in wijngaarden die tussen Narbonne en Limoux liggen op de weg richting de pyreneeën. Verschillende percelen van dezelfde druivensoort bieden verschillende bodems en microklimaten waardoor ze een rijk tapijt van nuances, aroma’s en bloemen in de wijnen kunen weven. Bepaalde wijngaarden zijn typisch mediterreaan en leveren wijnen met diepe en edelmoedigheid op; andere liggen hoger en worden blootgesteld aan de Atlantische winden. Daarmee geven zij intensiteit, elegantie en finesse. 

Het streven naar kwaliteit start in de wijngaard en gaat door tijdens de vinificatiefase: de wijnvariëteiten ondergaan een lange en koele gisting. De temperatuur van de rode wijnen wordt gecontroleerd en er worden kleine tanks gebruikt. De uitstekende kwaliteit en persoonlijkheid van elke wijn, gekoppeld aan een klassieke, imposante presentatie, maken het assortiment tot een ideale kandidaat voor de beste handelaars en importeurs. Met Metairie kunt u op ieder niveau kwaliteitswijnen op de wijnkaart hebben. De huiswijnen worden tegenwoordig overal geserveerd. In (top)brasseries, als banketwijn in de beste hotel kortom de ideale dagelijkse wijn die de sommelier laat genieten. 

COL D’ORCIA
DÉ BIOLOGISCHE PRODUCENT VAN BRUNELLO.

In het landelijk schoon van Toscane, op ruim 40 kilometer ten zuiden van Siena, ligt een klein architectonisch wonder: Montalcino. De naam van dit plaatsje is ontleend aan het Latijnse “Mons Ilcinus”: heuvel van steeneiken.

Col d’Orcia betekent letterlijk “heuvel met uitzicht op de rivier Orcia”. Het productiegebied dat de zuidwestgrens van de regio Brunello di Montalcino markeert, is onlosmakelijk verbonden met de positie waar de wijngaarden zijn geplant. De missie van Col d’Orcia is om de beste wijnen te produceren met de verkregen en uitzonderlijke combinatie van het terroir en het klimaat in dit gebied van Montalcino.

Sinds 1973 is dit wijndomein eigendom van de familie Cinzano, een grote naam in de wereld van de drankenindustrie en vandaag de dag geleid door Graaf Francesco Marone Cinzano.

Col d’Orcia werkt al vele jaren met bijzonder veel aandacht voor de natuurlijke omgeving in hun wijngaarden. Om deze reden hebben ze vanaf 2010 de beslissing genomen om het proces te starten om biologische certificering te behalen en daarmee de grootste biologische wijnmakerij in heel de Toscane te worden. Sinds augustus 2010 wordt het hele landgoed inclusief wijngaarden, olijfgaarden, bouwland en zelfs het park en de tuinen uitsluitend bewerkt volgens de richtlijnen die horen bij biologische landbouw. 

Met trots kunnen ze zichzelf dan ook legitiem omschrijven als een biologische oase in Montalcino.

Eén van de kenmerken van een werkelijk goed wijndomein is dat het ook fantastische wijnen weet te produceren in mindere oogstjaren. Dat doen zij onder meer door de opbrengst per wijnstok terug te brengen zodat een hoog kwaliteitsniveau garandeert is.

BURMESTER
GEWOON KARAKTER

Burmester staat al een lange tijd bekend om zijn Port- en Douro Doc-wijnen. Het begon allemaal in Londen in 1750, toen Henry Burmester samenwerkte met John Nash om Burmester, Nash & Co. te creëren. Vanuit Vila Nova de Gaia begonnen ze Port Wines te exporteren naar Europa.

Burmester staat bekend om zijn Britse roots, met een uitstekende kwaliteit van zijn Port- en DOC Douro-wijnen die in meer dan 30 landen verkocht worden. De wijnen eren hun terroir en geven het merk een van zijn onderscheidende eigenschappen, elegantie.

In de loop der jaren ging het bedrijf van generatie op generatie totdat in 1834 Johann Wilhelm Burmester (JWB), een directe afstammeling van de oprichtende partner, Henry Burmester, van boord ging in Porto zonder zich voor te stellen dat hij de oprichter zou worden van een nieuwe dynastie, die beroemd zou worden in de stad. Grote beslissingen toonden karakter en moed.

De kelders van Burmester bevinden zich naast de Luiz I-brug (ontworpen door Theophile Seyrig, voormalig partner van de Eiffel) in Porto. Als je voor het gebouw staat kun je de geuren van de portwijn al ruiken. Binnen vind je de wijnwinkel, proeflokaal en rondleidingen door een pakhuis vol geschiedenis en onontdekte hoekjes.

De individualiteit en het karakter van Burmester zijn de universele principes die de portwijnen definiëren en inspireren.

De visie van Burmester is om karaktervolle ervaringen te bieden op elk moment van het leven – persoonlijk en professioneel. Karakter is het universele principe van de wijnen en de levensstijl van Burmester.

BELLINGHAM

Het verhaal van Bellingham begint in 1693 toen de Hollander Gerrit Janz van Vuuren en zijn Franse Hugenotenvrouw de eerste 1000 wijnstokken plantten op het landgoed, toen bekend als Bellinchamp (‘mooie velden’). Daarna ging het van familie naar familie tot 1943, toen Bernard en Fredagh Podlashuk de enigszins vervallen boerderij kochten, het landhuis, de tuinen en de wijngaarden begonnen te restaureren en effectief pionierden met de moderne renaissance van het Bellingham Estate in Franschhoek.

De Podlashuks herplantten de boerderij naar wijngaarden en reisden naar Frankrijk en Duitsland om uitgebreid wijnonderzoek te doen. Bij terugkomst bogen ze zich vast en brachten ze de eerste rosé van de Kaap uit in 1949, snel gevolgd door de Premier Grand Cru in 1951 en de eerste single-variëteit Shiraz in 1956.

In de jaren 80 en 90 werden wijngaarden ontwikkeld, kelders uitgebreid en begon Bellinghams klassieke wijnbouwfilosofie uit de Nieuwe Wereld. Vandaag de dag, terwijl het nog steeds geïnspireerd is door zijn geschiedenis van innovatie, vindingrijkheid en vooruitziendheid, is het merk stevig verankerd in de 21e eeuw en produceert het eigentijdse, gestructureerde wijnen met een onmiskenbaar gevoel voor plaats en stijl.

Ontmoet onze wijnboeren

In onze webshop vindt u betaalbare kwaliteitswijnen. Wij hebben de wijnen speciaal voor u geselecteerd en staan dan ook achter de kwaliteit van onze wijnen. Een goede wijn hoeft namelijk echt niet altijd zo duur te zijn.

Ontmoet onze wijnboeren

In onze webshop vindt u betaalbare kwaliteitswijnen. Wij hebben de wijnen speciaal voor u geselecteerd en staan dan ook achter de kwaliteit van onze wijnen. Een goede wijn hoeft namelijk echt niet altijd zo duur te zijn.

Ontmoet onze wijnboeren

In onze webshop vindt u betaalbare kwaliteitswijnen. Wij hebben de wijnen speciaal voor u geselecteerd en staan dan ook achter de kwaliteit van onze wijnen. Een goede wijn hoeft namelijk echt niet altijd zo duur te zijn.

Wijnbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle wijnverhalen en nieuwtjes van Visser Wijnen? Meld je dan nu aan voor de wijnbrief. Natuurlijk zullen wij je niet wekelijks spammen.