BODEGAS ANADAS, CARIÑENA DO CARE CHARDONNAY

BODEGAS ANADAS, CARIÑENA DO CARE CHARDONNAY

100% Chardonnay Een heldere lichtgele kleur met groene tinten. in de neus fris en zuiver met voornamelijk intense fruitige aroma’s.

Standaard levertijd: 3-5 werkdagen

12,50

Beschrijving

Domein
Bodegas Anadas bevindt zich in het hart van de DO Cariñena en is één van de oudste (1935) familiebedrijven in deze regio met zeer groot potentieel.Ze produceren voornamelijk rode wijnen op basis van Garnacha, aangevuld met enkele witte en rosé wijnen. Dit levert een breed assortiment wijnen op, allen bekend onder de naam CARE. Dit is de oude, Romeinse naam voor Cariñena.Het CARE project is een exclusief, innovatief en zeer toegewijd project. Alle elementen om deze hoge kwaliteitswijnen te produceren zijn met de grootste zorg en uiterst nauwgezet gekozen;de keuze van de wijngaarden, gebaseerd op de kwaliteit van het fruit, de infrastructuur voor een perfecte vinificatie etc.De gezichten op de etiketten, die de zon en de bodem van de wijn weerspiegelen, zijn het werk van de kunstenaar Enrique Torrijos.Vanuit Engelstalig oogpunt kunnen we CARE ook interpreteren, als zijnde de zorgzaamheid en het respect dat Bodegas Anadas laat zien bij het maken van al hun wijnen.

Bodem
De bodemtextuur in de wijngaarden van Finca Bancales is evenwichtig en bestaat hoofdzakelijk uit leem en zand.

Expositie
De wijngaarden van Finca Bancales hebben een noordelijke en zuidelijke expositie en bevinden zich op een hoogte van 450 meter.

Leeftijd
De wijnstokken in Finca Bancales zijn aangeplant tussen 1980 en 2006.

Opbrengst
De beplantingsdichtheid bedraagt 4.000 wijnstokken per ha.

Vinificatie
Koude schilinweking gedurende 18 uur. Alcoholische fermentatie onder gecontroleerde temperaturen (tussen de 15 en 18 graden Celsius).

Extra informatie

Verpakking

6 flessen

Gebied

Aragon

Appelatie

Cariñena DO

Inhoud

0.5

Domein

Bodegas Anadas

Kleur

Rood

Druivenras

Chardonnay

Jaar

2019

Alcohol

9.5

Wijnland

Spanje

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “BODEGAS ANADAS, CARIÑENA DO CARE CHARDONNAY” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bent u 18 jaar of ouder?

Wij verkopen geen alcohol als u jonger bent dan 18 jaar, omdat dit schadelijk is voor uw gezondheid en wettelijk verboden is. Wij willen als wijnhandel bijdragen aan verantwoord alcoholgebruik.