BURMESTER, PORTO DOP TAWNY

BURMESTER, PORTO DOP TAWNY

Helder bruin-tawny van kleur. De geur doet denken aan rijp fruit en vanille. Deze tawny port is fluweelzacht in smaak met een mooi frisfruitig karakter.

Standaard levertijd: 3-5 werkdagen

14,50

Beschrijving

Domein
De familienaam ‘Burmester’ komt van het Duitse woord „Burgmeester“ (Burgemeester) – aangezien de familie uit het kleine stadje Moelln in Noord-Duitsland kwam. In 1730 richtten Henry Burmester en John Nash een graanhandel op in Londen onder de naam Burmester & Nash. In 1750 verhuisde het bedrijf naar Vila Nova de Gaia en begonnen zij met het verschepen van Port naar de Britse Eilanden en de rest van Europa. In Londen was het bedrijf zeer actief. De commerciële en financiële activiteiten van defamilie Burmester werden zeer gewaardeerd in London. Zo is de meest bekende straat in de wijk Wimbledon de ‘Burmester Road’.

Lekker bij
Erg lekker bij desserts met karamel, koffie, abrikoos en gedroogd fruit, of bij tiramisu, hazelnootschuimgebak en brie kazen.

Extra informatie

Verpakking

6 flessen

Streek

Noord Portugal

Gebied

Tras-os-Montes

Appelatie

Porto DOP

Domein

Burmester

Kleur

Bruin, Rood

Inhoud

0.75

Alcohol

19,5

Wijnland

Portugal

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “BURMESTER, PORTO DOP TAWNY” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bent u 18 jaar of ouder?

Wij verkopen geen alcohol als u jonger bent dan 18 jaar, omdat dit schadelijk is voor uw gezondheid en wettelijk verboden is. Wij willen als wijnhandel bijdragen aan verantwoord alcoholgebruik.