WEINGUT KNIPSER, LAUMERSHEIM KALKMERGEL RIESLING

WEINGUT KNIPSER, LAUMERSHEIM KALKMERGEL RIESLING

100% Riesling

Een lichte, verfrissende en ongecompliceerde wijn, de perfecte introductie tot Riesling. Aroma’s van limoen en grapefruit in combinatie met citrus.

Standaard levertijd: 3-5 werkdagen

27,95

Beschrijving

Domein
Domein Knipser ligt in Laumersheim, een stad die bekend staat om zijn lange wijntraditie, en bezit 40 hectare wijngaarden. Als één van de eerste wijnbouwers in de regio, begon Heinz Knipser met het bottelen van wijn. Nu leiden zijn zonen Volker enWerner het domein, dat sindsdien continue groei heeft gekend. De broers startten met barrique vinificatie en verhoogden het aandeel van druiven voor rode wijn door klassieke binnenlandse en universele druifsoorten van de beste oorsprong te kopen.Ze doen er alles aan om zowel de kwaliteit van de wijn als het terroir te verbeteren. 95% van de wijnen zijn droge wijnen en gemaakt van overwegend traditionele druivensoorten. Deze worden aangevuld met wijnen van niet-inheemse rassen, maar met eenPfalz twist. De meeste van hun premium wijnen worden pas na meerdere jaren rijping op fles verkocht. Het rendement is aanzienlijk lager dan het gemiddelde in de regio om in lijn te zijn met de wereldwijde premium wijnproducenten. In 1993 is ditstreven naar kwaliteit beloond met een lidmaatschap bij de VDP, een vereniging van Duitse wijnproducenten die zich toelegt op het produceren van premium wijnen. Ze waren ook meermaals winnaar van de ‘German Red wine’ prijs, uitgereikt door hetwijntijdschrift VINUM.

Bodem
De wijnstokken staan aangeplant op een onderbodem van loss en kalkmergel.

Oogst
De oogst geschiedt volledig manueel in verschillende fases.

Vinificatie
Fermentatie in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperaturen, om zoveel mogelijk karakter van de druiven te behouden.

Lekker bij
Heerlijk bij Vitello Tonnato.

Extra informatie

Verpakking

6 flessen

Streek

Pfalz

Gebied

Mittelhaardt

Appelatie

Laumersheim

Domein

Knipser

Kleur

Wit

Druivenras

Riesling

Inhoud

0.75

Jaar

2019

Alcohol

12

Wijnland

Duitsland

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “WEINGUT KNIPSER, LAUMERSHEIM KALKMERGEL RIESLING” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bent u 18 jaar of ouder?

Wij verkopen geen alcohol als u jonger bent dan 18 jaar, omdat dit schadelijk is voor uw gezondheid en wettelijk verboden is. Wij willen als wijnhandel bijdragen aan verantwoord alcoholgebruik.